Aerts als levend lijk over de finish, maar: "Volgens collega's beste man in koers"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Aerts als levend lijk over de finish, maar: "Volgens collega's beste man in koers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Totale uitputting, dat was er te zien na de finish van de loodzware Koppenbergcross. Niet alleen bij winaar Van der Poel, maar ook bij al wat daarachter kwam.

Ook bij Toon Aerts was dat het geval. "Ik ben vroeger ook wel al diep gegaan in een wedstrijd, maar dit voelde meer als op training. Daar doe je soms korte blokken waarin je echt tot op de limiet gaat. In een cross van een uur doe je dat zelden, maar nu dus wel. Dit was pure verzuring", aldus de Europese kampioen in Het Laatste Nieuws.

Hij is de laatste week écht in vorm. "Ik hoor de collega's nu precies zeggen dat ik de sterkste man in koers was, maar dan is het wel spijtig dat ik het niet kon afmaken. Ik had wel het gevoel dat het stilviel telkens ik van de kop afkwam, maar Mathieu had op het einde nog zo'n laatste versnelling die ik niet kon beantwoorden."

Ik hoopte ze te lossen door mijn tempo te blijven rijden

-Toon Aerts

Hij hoopte met zijn tempo het verschil te maken. "Ik heb in de zomer heel veel op mijn tijdrijden getraind en hoopte dat ik ze zou kunnen lossen door op mijn tempo te blijven rijden." Toch lukte het niet om Van der Poel te kloppen. "Beneden na de afdaling lag er een redelijk vlakke strook waar ik nog een heel stuk 'korter' kwam, maar toen we opdraaiden om weer te gaan klimmen, besefte ik dat het niet meer zou lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties