"Soms lijkt het alsof Mathieu kan wegrijden waar hij wil en dat wij allemaal sukkelaars zijn"

Redactie
| 0 reacties
"Soms lijkt het alsof Mathieu kan wegrijden waar hij wil en dat wij allemaal sukkelaars zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar waren het twee mannen die het veldritseizoen domineerden, nu is het er eentje geworden. Met name Mathieu van der Poel. Maar saai is het niet volgens Toon Aerts, toch niet wat betreft de ereplaatsen.

Aerts geeft toe dat de strijd om de zege wat saai is geworden. "De strijd om de eerste plaats misschien wel, daarin kan ik je volgen", zegt hij. "Er is niet veel aan te beleven om Mathieu ronde na ronde op zijn gemak door een zandbak te zien fietsen. Maar om de tweede, derde en vierde plaats wordt enorm gevochten. Dat zouden ze op tv meer in beeld moeten brengen."

Al gaat het in de sportwereld natuurlijk om de eerste plaats. "Maar toch: die duels zijn echt op het scherp van de snee. Wij knokken soms een halve ronde om een cruciale strook toch maar als eerste te kunnen aanvatten."

Sociale media

Toch weet men achteraf vaak niet meer wie tweede en derde was... Daar gaat Aerts akkoord mee. "Als renner is het natuurlijk moeilijk om die dingen vanop een afstand te bekijken. Sommige reacties op sociale media irriteren me soms, dan lijkt het alsof Mathieu kan wegrijden waar hij wil en dat wij allemaal sukkelaars zijn. Ik probeer daar mee te lachen", besluit de crosser van Telenet Fidea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties