Aerts wist dat het moeilijk ging worden: "Konden niet echt een plan maken tegen Van der Poel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Aerts wist dat het moeilijk ging worden: "Konden niet echt een plan maken tegen Van der Poel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts was net als vorig seizoen de beste landgenoot op het Europese kampioenschap. Alleen leverde dat deze keer niet de Europese trui op. Aerts werd derde.

"Het was voor de Belgische ploeg heel moeilijk om echt een plan te maken tegen Van der Poel", aldus Aerts bij Sporza. "Maar ons plan was wel duidelijk als je mijn eerste ronde zag. We moesten er gewoon proberen voor te zorgen dat hij zijn ding niet kon doen."

"Ik heb geprobeerd om de kopstart te maken. Omdat ik niet als eerste weg was, wou ik er dan ergens overkomen in de eerste ronde. Maar dat was zo ontzettend moeilijk."

Tempo van Van der Poel en Van der Haar lag te hoog

-Toon Aerts

"Het voordeel was dat ik na 1 ronde wel mee was met de Nederlanders. Hun tempo lag echter iets te hoog voor mij. Na een paar ronden heb ik me laten terugzakken tot de achtervolgende groep."

Derde voor Vanthourenhout

Hij moest dus tegen een landgenoot strijden om de derde plaats. "En toen was het gewoon gokken om op het podium te geraken. In mijn sprint met Vanthourenhout scheelde het niks, want ik wist niet zeker of ik wel derde was. Ik voelde me wel bij de beteren van de groep. Ik heb er alles aan gedaan om derde te worden."

Voor Aerts wordt het even wennen. Hij moest zijn Europese trui afgeven. "Dat was een beetje mijn trui. Het doet raar om Mathieu daar in te zien rondlopen. Ik ben blij dat ik die een jaar heb gedragen en hem een paar keer heb laten zien. Het is nu aan mij om ooit nog een andere trui te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties