Vantornout openhartig over moeilijke periode: "Ik werd de hele ronde uitgejouwd, Nys had heel fanatieke supporters"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Vantornout openhartig over moeilijke periode: "Ik werd de hele ronde uitgejouwd, Nys had heel fanatieke supporters"
Foto: © photonews

Klaas Vantornout reed op zijn manier een mooi palmares bij elkaar, maar kreeg het na zijn Belgische titel in 2015 enorm moeilijk. Hij kreeg het publiek tegen zich.

Toen had hij het aangedurfd om publiekslievelingen als Nys en Van Aert te kloppen op dat Belgisch kampioenschap. "Ik ben ook maar een mens van vlees en bloed. Op een gegeven moment, toen ik in 2015 naar mijn tweede Belgische titel reed, is er toch iets geknakt. Zowel mentaal als fysiek."

"Ik kon niets positief meer doen voor de toeschouwers. Ze joelden me de hele ronde uit. Dat was zwaar. Voor mij en voor mijn gezin", ging Vantornout verder bij Sporza.

Sven Nys had erg fanatieke supporters, ik heb ook wat dingen gezegd,...

-Klaas Vantornout

Nu gaat het beter. "Er komen nog altijd veel toeschouwers naar het veldrijden, maar die gedragen zich anders. Sven Nys had erg fanatieke supporters."

"Op een gegeven moment ben ik gebotst met renners als Nys, Wellens en Albert. Ik heb uitspraken gedaan die ik misschien niet moest doen. Ik ben iemand die zegt waar het op staat. Dat heeft me groot gemaakt, maar de laatste jaren heeft het me ook een klein beetje gekraakt."

Nooit zoveel supporters

"Maar goed, nu maak ik weer veel plezier. Ik heb nog nooit zo veel supporters gehad. Waar die plots vandaan komen, weet ik ook niet. Ik heb de indruk dat de mensen toch respect hebben voor mijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties