Supporters Wout Van Aert: "We mogen niet klagen, alleen jammer voor ons dat de 'verkeerde' wint"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Supporters Wout Van Aert: "We mogen niet klagen, alleen jammer voor ons dat de 'verkeerde' wint"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De supporters van Wout Van Aert hebben dit seizoen nog niet veel reden tot juichen gehad. Hun wereldkampioen beleeft een moeilijk seizoen en keert zondag in Gavere terug in competitie na een stage in Italië.

Vorig jaar werden de overwinningen nog min of meer verdeeld tussen de 'Grote Twee', maar dit jaar gaat Mathieu van der Poel met alle prijzen aan de haal. Wout Van Aert ging met vriendin Sarah naar het Italiaanse Lucca en ging daar op zoek naar zijn vorm van weleer. Een begrijpelijke keuze volgens Lorenz Vloemans, voorzitter van zijn supportersclub.

"Als je niet wint, dan gaat de motivatie toch een beetje weg, denk ik", opent Vloemans. "En dan moet je even weg van de buitenwereld om de focus opnieuw op de trainingen te leggen. Dat hij het EK liet schieten? Ik snap die keuze, die was al bijna een half jaar geleden gemaakt."

Iedereen dacht en hoopte dat de wereldkampioen het vertrouwen zou terugvinden op de Koppenberg. Niets was minder waar. "Iedereen dacht dat dat de cross van het jaar was. Zeker omdat hij daar in zijn eerste jaar Sven Nys had verslagen", klinkt het.

Niet klagen

"Natuurlijk is het een beetje frustrerend als fan, want je ziet Wout natuurlijk liever winnen. Maar we mogen als supporters echt niet klagen. Zeker niet de laatste weken, want we hebben steeds een mooie cross gezien. Alleen jammer voor ons dat de 'verkeerde' wint", besluit Vloemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties