Voorspelling van Sven Nys kwam uit in Niel: "Voor zulke parcoursen ben ik crosser geworden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Voorspelling van Sven Nys kwam uit in Niel: "Voor zulke parcoursen ben ik crosser geworden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys had het vrijdag al voorspeld: bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert was Toon Aerts de grote favoriet voor Niel. En de crosser van Telenet Fidea maakte zijn favorietenrol waar.

"Ik was niet zo goed weg in het begin en ik moest meteen achtervolgen. En Vanthourenhout was er al meteen met Merlier vandoor", zei Aerts na afloop bij Sporza. "Ik kwam altijd alleen op de weg terecht en het was moeilijk om dat gat dicht te rijden. In één ronde kwam ik toch dichter en was het terug koersen voor de overwinning."

Een overwinning die deugd doet na een moeilijke start van het seizoen. "Leuk, hé. De eerste slijkcross van het jaar en ze is direct voor mij. Voor zulke parcoursen ben ik crosser geworden. Ik houd hier echt van. Ik kan mijn krachten hier kwijt, dus dit doet deugd als crosser."

Voorspelling Nys

De voorspelling van zijn ploegmanager kwam dus uit. "Hij zei het inderdaad gisteren. Ik durfde het niet zeggen, maar ik voelde gisteren ook al dat ik een parcours en de benen had om mee te strijden voor de overwinning. Blijkbaar was ik dan vandaag toch de sterkste. De laatste vijf crossen heb ik altijd top vijf gereden. Het was een heel moeilijk seizoen, maar ik denk dat ik terug vertrokken ben", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties