Wout Van Aert vertelt over stage in Toscane: "Telefoon heeft amper gerinkeld"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wout Van Aert vertelt over stage in Toscane: "Telefoon heeft amper gerinkeld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert staat voor zijn comeback na een ingelaste rustperiode in Italië. De batterijen zijn opnieuw opgeladen. "Mentaal heb ik een rustgevende week achter de rug", klinkt het.

"Mijn eerste break van het veldritseizoen 2017-2018 zit er op", vertelt Van Aert op zijn webiste. "Een wel zeer deugddoende stage in Toscane werd het. De eerste twee dagen stond volop in het teken van qualitiy time met Sarah. Amper de fiets aangeraakt, vrijdag en zaterdag. Vanaf zondag heb ik het vizier veranderd van richting, met een voor mij ideale mix van trainen, rusten en ontspannen. Een combinatie waar ik me goed bij voelde."

Al was het weer wel een spelbreker in Toscane. "De eerste dagen viel het weer wat tegen. Ik kwam elke training met een nat pak terug van training. Gelukkig compenseerden de zachte temperaturen en de mooie landschappen veel."

Rustgevende week

"Trouwens: what doesn't kill you, makes you stronger. Van een beetje regen gaan we niet dood. Al was het woensdag, donderdag en vrijdag, wanneer het droog bleef, toch plezanter. Dan was het onderweg echt genieten van de prachtige Toscaanse wegen en natuur."

Die rust deed duidelijk deugd. "Ook mentaal heb ik een rustgevende week achter de rug. Sarah en ik, vanaf zaterdag vergezeld van mijn verzorger Wesley en zijn vriendin Messina. Verder niemand. Ik had om rust gevraagd en ik heb die gekregen. Mijn telefoon heeft amper gerinkeld. Was ik er aan toe? Was ik mentaal moe? Een beetje wel. Maar dan vooral in mijn onderbewustzijn, denk ik", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties