Liboton over suprematie Van Aert en van der Poel: "Die drang voel ik vandaag niet. Of ze hebben de ballen niet"

Redactie
| 0 reacties
Liboton over suprematie Van Aert en van der Poel: "Die drang voel ik vandaag niet. Of ze hebben de ballen niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Roland Liboton vierde in maart van dit jaar zijn 60e levensjaar, maar de laatste weken en maanden waren allesbehalve makkelijk. De voormalige wereldkampioen en Belgische kampioen verloor zijn moeder en schoonbroer.

In De Zondag kwam Liboton terug op het verlies van zijn moeder. "Ik heb in heel mijn leven één keer echt ruzie gemaakt met haar. Een maand voor ze stierf", bekent Liboton. "We hebben de kans niet gekregen dat goed te maken. Dat doet veel pijn. In het dodenhuis, waar ze opgeborgen lag, ben ik even met haar alleen geweest. Ik heb toen dingen kunnen zeggen die ik voordien niet kon. Dat heeft toch iets goed gemaakt."

Concurrentie groter in jaren '80

Liboton werd in de jaren '80 10x op rij Belgisch kampioen. "Toen was de concurrentie nochtans groter dan nu", vervolgt hij. "Ik kan je direct zeven grote namen noemen van de jaren tachtig. Wie heb je vandaag? Mathieu en Wout."

"Dat is spijtig. Ik zie anderen die goed zijn. Maar ze leggen zich veel te snel neer bij de suprematie van die twee. Als ik destijds dacht dat een ander beter was, dan ging ik dag en nacht trainen. Die drang voel ik vandaag niet. Of ze hebben de ballen niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties