Analyse Een mentale vertrouwensboost voor Van Aert, meer niet

Redactie
| 0 reacties
Een mentale vertrouwensboost voor Van Aert, meer niet
Foto: © photonews

Wout Van Aert pakte zondag de zege in de Superprestige van Gavere, maar deed dat na pech voor Mathieu van der Poel en Toon Aerts. Een ongelukkig scenario voor de laatste twee heren, een mentale opkikker voor de wereldkampioen.

Of de stage in het Italiaanse Lucca al dan niet gerendeerd heeft, is misschien nog wat te vroeg om te zeggen. Maar Wout Van Aert heeft zijn derde overwinning van het seizoen wel beet. Na winst in Ardooie, waar Mathieu van der Poel niet aan de start stond, en de zege in Boom, mocht Van Aert het zegegebaar maken in Gavere.

Portie geluk

Van Aert kende het nodige geluk door pech voor Mathieu van der Poel en Toon Aerts, maar winnen blijft winnen. Zoals hij het na de wedstrijd zelf al verwoordde. Een stap vooruit heeft hij nog niet gezet, al blijven overwinningen natuurlijk voor mentale opkikkertjes zorgen. Meer niet.

En dus is het wachten tot over een kleine week, wanneer het crosspeloton naar Denemarken trekt voor de Wereldbeker in Bogense. Daar wacht mogelijk de eerste echte test na zijn stage. Althans als Mathieu van der Poel groen licht heeft gekregen om deel te nemen na zijn hechtingen in de knie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties