Mathieu van der Poel komt met medische update na Superprestige in Gavere

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel komt met medische update na Superprestige in Gavere
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel zal minstens vier dagen van de fiets moeten blijven na zijn valpartij en knieblessure in Gavere. De Nederlander viel er op een steen en moest gehecht worden aan zijn knie.

Van der Poel leek nochtans op weg naar de zege in Gavere, tot een val roet in het eten gooide. "Noem het maar een halve schuiver", klinkt het bij zijn team. "Ik viel niet echt, maar mijn knie raakte wel een steen. Goed voor een gapende wonde. Ik had vrijwel meteen door dat het gehecht moest worden."

"Om het genezingsproces niet in de weg te staan, mag ik wel tot donderdag niet fietsen"

En dus ging van der Poel naar dokter Toon Claes in Herentals om zijn knie te laten hechten. "Het was belangrijk om alles eerst goed proper te maken. Toon Claes heeft dat prima gedaan en de wonde gehecht. Om het genezingsproces niet in de weg te staan, mag ik wel tot donderdag niet fietsen."

Donderdag volgt er dan een nieuwe afspraak. "Dan volgt een nieuwe consultatie in Herentals en krijg ik hopelijk groen licht zodat ik zondag in Bogense mijn leiderstrui in de Wereldbeker kan verdedigen", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties