Veldrijden

Verrassende zege in Superprestige Gavere na modderfestival: "Of misschien ben ik gewoon top"

Verrassende zege in Superprestige Gavere na modderfestival: "Of misschien ben ik gewoon top"

Ellen Van Loy boekte in de Superprestige van Gavere misschien wel de mooiste zege uit haar carrière. De ervaren crosser van de Telenet Fidea Lions liet de Britse Nikki Brammeier achter zich na een spannend duel.

"Ik ben super super blij", aldus een tevreden Ellen Van Loy. "Dit is mijn ding wel, het was een superzware wedstrijd. Ik had mezelf niet als favoriete bestempeld, maar de grote favorieten lieten het afweten vandaag. Of misschien ben ik gewoon top."

Het werd enorm spannend tot de slotronde. "In de slotronde wisselde ik van fiets en kon ik na de materiaalpost lopend Brammeier weer bijbenen. Op het eind kon ik de kloof dichten en dan was het erop en erover. Vandaag is het voor mij! Ik ben niet echt een winnaar. Ik moet het hebben van mijn regelmaat, met af en toe een goede uitschieter."

Bovenaan palmares

Haar eerste grote zege bovendien. "Gavere staat zeker bovenaan mijn palmares, een echte klassieker. Omdat ik tijdens de winter naast de cross halftijds werk in de gehandicaptenzorg beschouw ik mezelf vaak als underdog. Maar in al mijn 45 à 50 wedstrijden zet ik mijn beste beentje voor, en daarvoor word ik vandaag beloond", besluit Van Loy.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.