Veldrijden

Belgische revelatie in het veld: "Hoef niet meer om half vijf op te staan om koeien te melken, dat helpt"

Belgische revelatie in het veld: "Hoef niet meer om half vijf op te staan om koeien te melken, dat helpt"

Eén van de revelaties bij de vrouwen is ongetwijfeld onze landgenote Kim Van de Steene. De 31-jarige rijdt een constant seizoen, met een derde plek in Gavere als hoogtepunt.

Maar Van de Steene kan zich nog niet zo lang toeleggen op het veldrijden. Ze is mama van twee kinderen en combineert er nog een job bij. Haar droom om veldrijdster te worden moest ze enkele jaren geleden ook snel opbergen omdat ze haar ouders in de boerderij moest helpen.

Pas toen ze trouwde, ging ze meer wedstrijden rijden. "Ik was 25 en won al snel een B-cross. Ik wou hoger mikken, maar het was te zwaar", vertelt Van de Steene in Het Nieuwsblad. "Ik hielp nog op de boerderij en werkte deeltijds in het Sint-Lucasziekenhuis in Gent. Ik werd ook twee keer mama. Jonas is nu 3,5, Roselien 2. Daardoor stopte ik met crossen en stapte ik uit het landbouwbedrijf van mijn ouders."

Kriebelen

"Ik wou er niet onderdoor gaan. Maar het begon daarna toch weer te kriebelen om te crossen. Ik kreeg betere uren in het ziekenhuis en wou het toch nog eens proberen als veldrijdster. Vorig jaar ging het niet slecht, maar pas dit jaar train ik voor het eerst zoals het moet en had ik een deftige voorbereiding. Ik hoef nu ook niet meer om halfvijf op te staan om de koeien te melken, dat helpt", besluit ze.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.