Veldrijden

Europees kampioen Eli Iserbyt komt met update na valpartij in Gavere en blikt terug op moeilijke seizoen in regenboogtrui

Europees kampioen Eli Iserbyt komt met update na valpartij in Gavere en blikt terug op moeilijke seizoen in regenboogtrui

Eli Iserbyt leek in Gavere bij de profs mee te kunnen doen voor een top vijf plek, maar dankzij een valpartij moest hij de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Al lijkt de Wereldbeker van komende zondag in het Deense Bogense niet in gevaar te komen.

Er was even ongerustheid over de pijnlijke pols van de Europese kampioen, maar de schade valt dus mee. "In het begin was de pijn erger, maar al bij al valt het goed mee na twee dagen", opent Iserbyt in gesprek met Wielerkrant.be. "Ik denk dat zondag niet in gevaar komt."

In Gavere was er eindelijk modder dit seizoen en dat stemde Iserbyt nochtans tevreden. "De modder ligt mij wel. Voor mij is het hopen dat het veel regent en dat de parcoursen zwaarder worden. In die slijk komt de conditie meer boven dan op die snelle rondjes."

Top vijf

Gavere was dus een gemiste kans voor de West-Vlaming. "Ik was toch wel ontgoocheld omdat ik meedeed voor de top vijf. Het had mooi geweest bij mijn eerste deelname bij de profs in Gavere. Jammer, maar het is nu zo."

"Iedereen keek naar mij omdat ik wereldkampioen geworden was"

Twee weken geleden veroverde Iserbyt in Tabor goud op het EK. Een deugddoende zege na een moeilijk seizoen vorig jaar. "Het is altijd speciaal om in zo'n trui te rijden. Ik denk dat ik opnieuw een stap vooruit heb gezet."

"Vorig jaar was een moeilijk seizoen. Iedereen keek naar mij omdat ik wereldkampioen geworden was. Op sommige parcoursen ging het beter, op andere liep het dan weer slechter. Het was totaal anders koersen en dat was mij nog nooit overkomen", besluit Iserbyt.

Reacties 1 reacties

Tags : Eli Iserbyt

Gerelateerd nieuws