Nederlandse bondscoach laat zich uit over blessures van veldrittoppers Mathieu van der Poel en Maud Kaptheijns

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nederlandse bondscoach laat zich uit over blessures van veldrittoppers Mathieu van der Poel en Maud Kaptheijns
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel kan tot en met donderdag niet fietsen door de knieblessure die hij in Gavere opliep. Toch werd hij door Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor de Wereldbeker in Bogense.

Zondag verdedigt Mathieu van der Poel zijn leidersplek in de Wereldbeker van Bogense (Denemarken). Maar donderdag weet hij pas 100% zeker of hij mag meedoen. "Mathieu heeft hechtingen in zijn rechterknie door zijn valpartij tijdens de Superprestige in Asper-Gavere. Hierdoor moet hij tot donderdag rust houden", laat bondscoach de Knegt weten.

Bij de vrouwen is Maud Kaptheijns erbij, al heeft de jonge Nederlandse enkele moeilijke weken achter de rug. "Maud is sinds haar valpartij in Rosmalen niet fit door een ontstoken kniewond", aldus de bondscoach. "Ondanks het blessureleed ben ik positief gestemd en heb ik vertrouwen in goede resultaten."

De selectie bij de mannen: Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corne van Kessel, David van der Poel, Stan Godrie, Twan van den Brand, Patrick van Leeuwen en Gosse van der Meer

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties