Veldrijden

Niels Albert na trainingsweek Wout Van Aert in Italië: "Zo werkt het nu eenmaal niet"

Niels Albert na trainingsweek Wout Van Aert in Italië: "Zo werkt het nu eenmaal niet"

Dat Wout Van Aert zondag in Gavere won, lag meer aan de materiaalpech van Mathieu van der Poel en Toon Aerts dan aan zijn eigen sterkte. Niels Albert vindt het niet onlogisch dat de stage nog geen resultaat opgeleverd heeft.

Ondanks de winst, staat Van Aert nog steeds met twee voeten op de grond. De stage leverde nog geen zichtbare resultaten op. "Dat vind ik niet eens onlogisch. Wout heeft daar behoorlijk wat trainingsarbeid geleverd en daar moet je lichaam de eerste dagen een beetje van herstellen", opent Albert in HLN.

"Wout zijn laatste drie ronden waren heel degelijk"

"Stel je voor dat je slecht op dreef bent, een paar dagen hard traint en daarna iedereen overklast... Zo werkt het nu eenmaal niet. Wel hoopgevend, maar dat hebben door de wedstrijdomstandigheden maar weinig mensen gezien: Wout zijn laatste drie ronden waren heel degelijk. Sla er de rondetijden gerust op na."

Het geeft zijn ploegleider toch wat hoop. "Daarom vind ik het te goedkoop te verkondigen dat Van Aert ook de pech van Toon Aerts nodig had om te winnen. Aerts is in vorm, maar ik ben zeker niet overtuigd dat hij Wout in de tweede helft van de koers nog had kunnen afhouden", besluit Albert.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.