Veldrijden

Ploegleider Danny De Bie over Belgische revelatie 'die niet in buitenland wil rijden': "Ze kan een sensatie worden"

Ploegleider Danny De Bie over Belgische revelatie 'die niet in buitenland wil rijden': "Ze kan een sensatie worden"

Vijfde op de Koppenberg, derde in de Superprestige van Gavere. De 31-jarige Kim Van de Steene is aan een opvallend seizoen bezig. Maar één ding doet ze alvast zelden of nooit door haar gezinsleven en job: in het buitenland rijden.

Van de Steene is moeder van twee en wil daarom niet in het buitenland rijden. "Mijn gezin gaat voor alles. Met mijn man, die zeer hard werkt tijdens de week, heb ik een afspraak: ik mag één cross per weekend rijden, de andere dag is gezinsdag", zegt ze. "En ik rij niet in het buitenland. Maar ik ga het eens moeten bekijken, want de resultaten zijn onverhoopt."

WK wél

De komende twee weekends staan de Wereldbekers in het Deense Bogense en het Duitse Zeven op het programma. Daar past onze landgenote voor. "Maar het WK in Valkenburg ga ik wel rijden. Dat is trouwens een zwaar parcours, wie weet wat daar mogelijk is."

Ook volgens ploegleider Danny De Bie kan Van de Steene het nog ver schoppen. "Ze kan zeker nog vijftien procent verbeteren", klinkt het in Het Nieuwsblad. "We gaan met haar aan de slag. Ze kan een sensatie worden, zeker op zwaardere omlopen. Ze moet nog zoveel ontdekken en kan op alle vlakken vooruitgang maken. En als je ziet wat ze nu al presteert: wat moet dat dan geven als ze op haar top is?"

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.