Europees kampioen Iserbyt over nieuwe ploegleider: "Absoluut een meerwaarde voor onze ploeg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Europees kampioen Iserbyt over nieuwe ploegleider: "Absoluut een meerwaarde voor onze ploeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianni Meersman is al ruim een maand aan de slag als nieuwe ploegleider van Marlux-Napoleon Games. Eli Iserbyt is aangenaam verrast door de samenwerking met de ex-renner van Quick-Step.

"Voor mij persoonlijk loopt de samenwerking goed. Ik kan het heel goed vinden met Gianni", opent Iserbyt bij Wielerkrant.be. "Ik steek er heel veel van op. Hij is absoluut een meerwaarde voor onze ploeg."

"Wat het verschil is met vorige ploegleider Danny De Bie? Hij werkt meer aan de details. Hij laat ons blokjes afwerken, is met techniek bezig en heeft enkele mooie routes die we op training afwerken. Het is allemaal perfect in orde. Dat is goed, zo weten we echt wat we moeten doen."

Nochtans heeft Meersman geen echte achtergrond in het veldrijden. En dus was de keuze van Jurgen Mettepenningen toch iets of wat verrassend. "Je ziet nog wel dat hij moet bijleren, maar dat doet hij snel", aldus de Europese kampioen veldrijden bij de beloften. "Hij heeft vroeger nog gecrosst bij de jeugd, dus de basis is er zeker."

Ministage

Meersman legde enkele weken geleden ook al een ministage in. "Dat verliep wreed goed. Bovendien hadden we geluk met het weer. We hebben onze duurtrainingen perfect kunnen afwerken en het rendeerde, want sindsdien zijn de resultaten toch beter", besluit de West-Vlaming.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties