Mathieu van der Poel duldt ook in Bogense geen tegenspraak, spannende sprint beslist over tweede plek

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties
Mathieu van der Poel duldt ook in Bogense geen tegenspraak, spannende sprint beslist over tweede plek
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft zijn vierde zege op rij beet in de Wereldbeker. Ook in het Deense Bogense viel er weinig te doen aan de Nederlander. Wout Van Aert won de strijd om de tweede plek voor Toon Aerts.

Op een parcours waar er veel gelopen moest worden hadden vier mannen al na één ronde een mooie voorsprong. En het waren 'the usual four' van de afgelopen weken. Mathieu van der Poel en Wout Van Aert kregen het gezelschap van Telenet Fidea Lions Toon Aerts en Lars van der Haar.

Maar Aerts en van der Poel sloegen een mooie kloof in de tweede ronde. Al moest de ex-Europese kampioen van der Poel laten gaan na een fietswissel in de vijfde ronde. Eén tempoversnelling bleek genoeg te zijn voor de Nederlander, die blijkbaar geen last meer ondervond van zijn valpartij in Gavere en de hechtingen in zijn knie.

Van Aert bij Aerts

Van Aert bleef op zoek gaan naar de nummers één en twee en kwam in het slot van de zevende ronde bij Aerts, die hij meteen ook achterliet. Al bleek wel dat Aerts met een leegloper te maken had. Lars van der Haar maakte te veel foutjes op de balken en deed nooit mee voor het podium.

Ondertussen was van der Poel voor de zoveelste keer dit seizoen aan een straffe solo bezig. Van Aert volgde op 25 seconden bij het ingaan van de laatste ronde. Van der Poel pakte de zege en een vier op vier in de Wereldbeker. In een spannende sprint om plek twee werd Aerts nog geremonteerd door Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties