Toon Aerts derde na spannende sprint tegen Wout Van Aert: "Misschien had ik dat beter niet gedaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Toon Aerts derde na spannende sprint tegen Wout Van Aert: "Misschien had ik dat beter niet gedaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nét geen tweede plek voor Toon Aerts in de Wereldbeker van Bogense. De enige die Mathieu van der Poel vier rondes lang kon volgen, moest het hoofd buigen na een sprint tegen Wout Van Aert.

"Ik had vooraf gezegd dat ik om de twee rondes de materiaalpost in zou rijden", zei Toon Aerts meteen na de wedstrijd voor de camera's. "Misschien had ik dat beter niet gedaan. Op dat moment ging Mathieu aan. Hij nam een paar meters. Als je dan in het wiel of in de wind zit, dat scheelt wel veel."

De vogel was gaan vliegen in Bogense. "Ik kreeg het gaatje niet meer dicht en dan was ik ook nog aan het sukkelen op die schuine kant. Hij reed een tempo hoger en we kwamen niet meer dichter."

Strijd om tweede plek

Het werd uiteindelijk een spannende strijd met Van Aert om de tweede plek. "Ik probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden. Toen ik lek reed, voelde ik hem dichter komen. We kwamen dan samen omdat hij ook lek reed. Ik zag dat hij opnieuw lek stond, dus ik wist dat er iets fout was. Ik profiteerde door enkele meters te nemen, maar in de sprint zat er nog net iets meer op bij Wout."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties