Wout Van Aert legt uit waarom hij twee keer lek reed en laat zich uit over 'onklopbare' Mathieu van der Poel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Wout Van Aert legt uit waarom hij twee keer lek reed en laat zich uit over 'onklopbare' Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In een spannende sprint met Toon Aerts eigende Wout Van Aert zich de tweede plek toe in de Wereldbeker van Bogense. "Ik ben geëindigd op de plaats die ik verdiende", aldus de eerlijke wereldkampioen.

"In de tweede helft van de koers kwam ik dichter op Toon", doet Van Aert zijn verhaal. "En dan zag ik dat hij lek reed. Ik pakte een voorsprong en was op weg naar de tweede plek. Maar door een nieuwe lekke band kwam het terug samen. Gelukkig kon ik Toon nog net remonteren in de sprint. Ik ben op de plaats geëindigd die ik verdiende. Toon en ik waren aan elkaar gewaagd, maar Mathieu was beter."

Lekke banden

Opmerkelijk was wel de strijdlust die de wereldkampioen voor de dag legde. Ondanks de twee lekke banden gaf hij niet op. "Ik had voor een smaller profiel gekozen en dan heb je meer kans om lek te rijden. Ik wilde er nog voor gaan en werd beloond", aldus Van Aert bij Play Sports.

Aan Mathieu van der Poel viel er echter weinig te doen. "In het begin voelde ik me redelijk goed, maar Mathieu was meteen sterker. Ik denk dat we hem voorlopig nog niet kunnen kloppen", was zijn analyse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties