Flandriencross in Hamme pakt uit met gloednieuwe hindernis, iets voor Mathieu van der Poel?

Redactie
| 12 reacties
Flandriencross in Hamme pakt uit met gloednieuwe hindernis, iets voor Mathieu van der Poel?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu zaterdag zakken de veldrijders af naar het Duitse Zeven voor de vijfde Wereldbekermanche, op zondag wacht de derde manche van de DVV-Trofee in Hamme. Beter bekend als de Flandriencross. Maar er zijn wel wat wijzigingen tegenover 2016.

De editie van dit jaar zal er anders uitzien dan vorig jaar. Eerst en vooral zullen de renners aan de aankomststrook 50 meter vroeger de weg opdraaien, waardoor ze een volwaardige sprint van 200 meter krijgen. Maar de meest opvallende wijziging is de invoering van de Toyo Tyres Trap.

Dat is een helling met verschillende treden van banden, net na de balkjes in het begin van de omloop. "Met de technische kwaliteiten van de huidige generatie, met Mathieu van der Poel op kop, kijk ik van niets meer op", zegt organisator Erwin Vervecken bij Sport.be.

Weersomstandigheden

"Aan een lage snelheid zullen er zeker renners zijn die hierover kunnen rijden. Al zullen de weersomstandigheden daar zeker een belangrijke rol spelen", weet de ex-wereldkampioen. Vorig jaar was Mathieu van der Poel de winnaar in Hamme. Hij bleef wereldkampioen Wout Van Aert en Laurens Sweeck voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties