Niels Albert ziet erg grote concurrent voor Wout Van Aert op BK in Koksijde: "Ik verwacht een beklijvende titelrace"

Redactie
| 26 reacties
Niels Albert ziet erg grote concurrent voor Wout Van Aert op BK in Koksijde: "Ik verwacht een beklijvende titelrace"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag kregen we in de Wereldbeker van Bogense een spannend duel tussen Wout Van Aert en Toon Aerts om de tweede plaats te zien. "Als zijn progressie zich doorzet, wordt Aerts straks een belangrijke concurrent voor de driekleur", weet ploegleider Niels Albert.

Toon Aerts heeft de laatste weken de kloof op Wout Van Aert steeds meer gedicht. "Of Wout zich bedreigd voelt in zijn status van 'beste Belg'? Neen. Maar we brengen wel respect op voor Toons potentieel", zegt Niels Albert in HLN. "Grote motor, krachtmens, prima loper."

En dus ziet Albert in Aerts een kanshebber voor het BK. "Spontaan dwalen mijn gedachten dan af naar het eerlijke zandparcours van het BK in Koksijde. Als zijn progressie zich doorzet, wordt Aerts straks een belangrijke concurrent voor de driekleur. Ik verwacht een beklijvende titelrace."

Kampioenschappen

De kampioenschappen zullen ongetwijfeld belangrijk worden in een jaar waarin Mathieu van der Poel de koning te rijk is. "Dat Toon en Wout er dit seizoen trouwens dezelfde strategie op nahouden - alles op de kampioenschappen - verbaast me niet, gezien de suprematie van Van der Poel."

"Het WK kan je seizoen redden", weet Albert. "Stel je maar eens voor dat Mathieu op 4 februari in Valkenburg compleet de mist ingaat.. En Wout, die op die belangrijke momenten toch altijd net iets meer kan, opnieuw de regenboogtrui pakt. Tja, dan praten we toch helemaal anders?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties