Ook Erwin Vervecken heeft uitgesproken mening over de tweestrijd tussen beste Belgen Wout Van Aert en Toon Aerts

Redactie
| 6 reacties
Ook Erwin Vervecken heeft uitgesproken mening over de tweestrijd tussen beste Belgen Wout Van Aert en Toon Aerts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is momenteel niet meer zeker van zijn status als beste Belg. Met Toon Aerts heeft de wereldkampioen een te duchten concurrent. Erwin Vervecken wil niet te hard van stapel lopen en geen voorbarige conclusies trekken over hun tweestrijd.

Aerts heeft de laatste weken de kloof op Van Aert steeds meer gedicht. "Wat we nu zien, heeft veel te maken met de zwakke campagne die Wout afwerkt", opent Vervecken in HLN. "Hij is niet op zijn niveau en daardoor kan Toon de kloof dichten."

"Wout heeft nog altijd meer talent"

"In een topdag kan Toon elke cross winnen, maar dat wil niet zeggen dat hij even goed is als zijn collega. Wout heeft nog altijd meer talent", weet Vervecken. En dus wil de ex-wereldkampioen nog even wachten om zich uit te spreken. "Ik vind dat we hen pas mogen vergelijken als ze allebei op topniveau zijn."

"Het is wel goed om weten dat er met Toon een renner klaarstaat die de fakkel kan overnemen op het moment dat Wout voor de weg kiest. Dan zal hij samen met Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout de cross moeten dragen voor België", aldus Vervecken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties