Wat scheelt er met Kevin Pauwels? "Zijn bloed is in orde, zijn resultaten niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 28 reacties
Wat scheelt er met Kevin Pauwels? "Zijn bloed is in orde, zijn resultaten niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin Pauwels was in een nog niet zo ver verleden vaak de luis in de pels van de toppers. De veldrijder van Marlux-Napoleon Games domineerde niet, maar pikte wel zijn overwinningen mee. Dat kwam er nu al 21 maand niet meer van.

In 2015 sloot hij het jaar nog af als nummer één van de wereld. Wat scheelt er met Kevin Pauwels? "Een heel goeie vraag, maar helaas kan niemand ze beantwoorden", aldus Jurgen Mettepenningen, manager van Marlux-Napoleon Games in Het Laatste Nieuws.

"Zijn bloed is in orde. Zijn tests bij het begin van het seizoen waren ook goed. Maar zijn resultaten zijn dat niet. Dit is een heel vervelende situatie, want niemand kent de oplossing. Niet bij de ploeg, niet in zijn directe omgeving."

Kevin kan Lars Van der Haar en Toon Aerts niet meer volgen -Jurgen Mettepenningen

Pauwels traint in z'n eentje. "Hij heeft gevraagd om het zo te mogen doen en wij zijn hem gevolgd", zegt Mettepenningen. "Op voorhand kan je niet inschatten wat dat gaat geven. Vandaag is het duidelijk dat het tegenvalt, maar dat kon je vooraf niet voorspellen. Net zo min als je kan zeggen dat het met een andere manier van trainen op één, twee, drie weer beter zal gaan."

Ook de leeftijd kan meespelen. "Kevin is ondertussen een van de oudere crossers. Hij is 33 jaar. Speelt die leeftijd? Niet iedereen is zoals Sven Nys, die tot zijn 39ste een topniveau kon aanhouden. Ik stel vast dat Kevin vorig jaar Lars van der Haar en Toon Aerts vlot uit het wiel reed en dat hij hen vandaag niet kan volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties