Klaas Vantornout slaat mea culpa en pakt in laatste instantie zijn koffers: "Ik was meteen verkocht"

Redactie
| 15 reacties
Klaas Vantornout slaat mea culpa en pakt in laatste instantie zijn koffers: "Ik was meteen verkocht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opmerkelijke beslissing van veldrijder Klaas Vantornout. De crosser van Marlux-Napoleon Games zakt in laatste instantie dan toch af naar de Wereldbeker in het Duitse Zeven.

Toen Klaas Vantornout donderdagochtend foto's van het parcours in Zeven zag, was zijn beslissing snel duidelijk. Op Twitter liet hij blijken dat hij toch naar Zeven zou afzakken, maar dat was nog niet officieel. Uiteindelijk gaat hij dan toch naar Zeven, ondanks het feit dat hij enkele weken geleden liet weten niet geïnteresseerd te zijn in de supersnelle cross in Duitsland.

"Deze afspraak mag ik niet missen"

"We krijgen tegenwoordig nog amper een vijftal moddercrossen per jaar op ons bord", legt Vantornout uit in HLN. "Daarom dacht ik: 'deze afspraak mag ik niet missen'. Ik had een tijdje geleden beslist om niet naar Zeven te gaan, omdat de cross daar normaal altijd heel snel is."

"Maar toen ik de foto’s zag, was ik meteen verkocht. Ik heb de hele voormiddag zaken geregeld en morgenmiddag vertrekken we. Sneller konden mijn mecaniciens geen vakantie meer krijgen", aldus Vantornout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties