Wellens legt de vinger op de wonde van Van Aert: "Hij is te veel met dat voorjaar bezig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wellens legt de vinger op de wonde van Van Aert: "Hij is te veel met dat voorjaar bezig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bart Wellens won in 2004-2005 als wereldkampioen maar één cross. Hij weet dus perfect wat ene Wout Van Aert momenteel meemaakt.

"Ja, in de zin dat Wout ook een moeilijk seizoen heeft, maar voor de rest is er weinig gelijkenis. Bij mij was dat de periode dat ik begon te sukkelen met mijn lichaam, vooral mijn rug. Maar ook mentaal was het wat op", aldus Bart Wellens in Het Laatste Nieuws.

"Iedereen zegt nu: Wout is niet goed bezig. Maar dat is relatief. 98 procent van het peloton tekent voor zijn uitslagen." Al is Van Aert daar zelf uiteraard niet tevreden mee.

De cross en de weg kan je niet combineren

-Bart Wellens

"Zelf zal hij ook iets anders in zijn gedachten gehad hebben." Waaraan ligt het dan? "Het is niet aan mij om hem te beoordelen, of te zeggen wat hij goed en slecht doet, maar ik ben wel van mening dat hij en zijn ploeg te veel bezig zijn met het komende voorjaar. De cross en de weg kan je niet combineren."

"Ik volg een cursus trainer-initiator met mannen als Jelle Wallays, Nicolas Maes, Kenny Dehaes en Michael Van Staeyen. Ik zie waar zij mee bezig zijn en hoe zij trainen. Dat is uren doen in functie van het voorjaar. En ondertussen gaat Van Aert crossen in Zeven en Hamme. Tja... Maar je ziet dat het in de cross ook niet perfect loopt. Omdat hij tóch al te hard focust op die kilometers malen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties