Wereldkampioene Sanne Cant heeft nog één groot doel voor 2017

Redactie
| 5 reacties
Wereldkampioene Sanne Cant heeft nog één groot doel voor 2017
Foto: © photonews

Nummers 96 en 97 in het Duitse Zeven en het Oost-Vlaamse Hamme. Wereldkampioene Sanne Cant is nog drie stuks verwijderd van de magische grens van 100 overwinningen. En die kaap wil ze graag dit jaar nog bereiken.

Voor Cant was het opnieuw een succesvol weekend na moeilijke weken. "Mentaal is het zelfs moeilijk geweest. Ik was wereldkampioene, maar ik kon mijn trui niet tonen zoals ik wilde", vertelt Cant in Het Nieuwsblad.

"Ik deed wel overal mee, maar in de finale wilde het nooit lukken. Allemaal door die maag- en darmproblemen die mij lang dwarszaten. Die trainingsachterstand voel ik trouwens nog altijd. Ik win dan wel twee keer, maar ik voel dat ik nog altijd beter kan."

Terugkeer Vos

Cant trekt vandaag met haar ploeg op stage naar het Spaanse Calpe. "Dat is wel leuk dat je dat kan doen met twee zeges op zak. Dat motiveert. En de stage is ook nodig. In december keert bijvoorbeeld Marianne Vos terug in het veld. Tegen zulke kleppers ben je maar beter gewapend."

Bovendien wil Cant dit jaar graag nog drie crossen winnen. Dan zit ze aan de magische '100'. "Ik zit nu aan 97. In de zomer heb ik mij daar eens mee beziggehouden: even tellen waar ik stond. Nog drie te gaan dus voor die honderdste. Dat zou toch een mooi getal zijn", besluit Cant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties