Niels Albert is er zeker van: "Ook zonder de pech van Mathieu had Wout gewonnen"

Redactie
| 44 reacties
Niels Albert is er zeker van: "Ook zonder de pech van Mathieu had Wout gewonnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert tankte afgelopen weekend vertrouwen. Zaterdag was hij de beste in de Wereldbeker van Zeven, zondag werd hij tweede in Hamme. Een verdiende overwinning volgens ploegleider Niels Albert.

"Het was een goed weekend voor de wereldkampioen", opent Albert in HLN. "Zondag werd hij verdienstelijk tweede in Hamme, zaterdag won hij de wereldbekermanche in het Duitse Zeven. Ja, Mathieu had materiaalpech in de beginfase, maar dat doet voor mij niets af aan de overwinning van Wout. Ik ben overtuigd dat hij de sterkste man in koers was en ook zonder de pech van Mathieu had gewonnen."

Met het oog op de komende weken en maanden is dat een positieve evolutie na een moeilijke start van het veldritseizoen. "Dat geeft ons hoop voor december en januari, de maanden waarin de prijzen worden verdeeld. Maar eerst volgen twee competitieloze weekends, waarin Wout in Calpe aan zijn basisconditie gaat werken. De focus ligt daarbij op duurtrainingen."

Duurtrainingen

Die duurtrainingen hebben zowel nut voor de cross als voor het voorjaar op de weg. "Ik heb nog overlegd met Marc Lamberts, de inspanningsfysioloog die mee Wouts trainingsschema's opstelt. Trips van vier, vijf uur stelt hij voorop. Die zijn enerzijds zinvol als basis voor de resterende crossmaanden, maar hebben daarnaast ook hun nut voor komend voorjaar. Ook de wegrenners beginnen in deze periode stilaan aan hun duurtrainingen", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties