Waarom Wout Van Aert deze keer wél met een goed gevoel op stage richting Spanje kan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Waarom Wout Van Aert deze keer wél met een goed gevoel op stage richting Spanje kan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een eerste plaats in het Duitse Zeven en een tweede plek in Hamme. Het was al bij al een geslaagd weekend voor wereldkampioen Wout Van Aert. Deze keer kan hij met een beter gevoel op stage.

Net zoals heel wat andere crossers zoekt Wout Van Aert deze week warmere oorden op. Maar deze keer kan hij dat in tegenstelling tot vorige keer (richting Lucca, red.) wel met een goed gevoel doen. Van Aert kon Mathieu van der Poel eindelijk kloppen. De vorige keren dat dat dit seizoen lukte, werd de Nederlander altijd gehinderd door pech in de slotrondes.

Maar deze keer kende van der Poel al erg vroeg pech en kon hij de kloof op Van Aert niet dichten. De critici zullen blijven zeggen dat het zonder pech voor de Nederlander niet lukt, maar Van Aert, zijn entourage en ploegleider Niels Albert zien dat ongetwijfeld anders. Ook al moest de man uit Lille zondag opnieuw zijn meerdere erkennen in zijn grote rivaal. 

Meer spanning

Een deugddoende zege, die vooral hoop geeft wat er nog komen zal de komende maanden. En wie weet kan Van Aert in Calpe zijn niveau nog wat opkrikken. We kunnen het alleen maar toejuichen met de kampioenschappen die er binnen enkele weken aankomen.

En zodat we vooral eindelijk opnieuw wat meer spanning krijgen, waarmee we niets willen afdoen aan de fantastische prestaties van Mathieu van der Poel. Alle krediet voor de Europese kampioen en zijn seizoen tot dusver. Meer zelfs, zo'n dominantie is zelden gezien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties