Van der Poel reageert op problemen Van Aert: "Met een slechte fiets kan je ook een cross winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Van der Poel reageert op problemen Van Aert: "Met een slechte fiets kan je ook een cross winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat niet alles even goed gaat bij het team van Wout Van Aert, is intussen duidelijk. Dat het team in het voorjaar vierkant draaide op de weg, kan wel eens aan fietsen van slechte kwaliteit gelegen hebben. En dit seizoen loopt het ook in het veld niet goed.

"In zijn plaats zou ik het er wel moeilijk mee hebben. Het is niet leuk om zo vaak tweede te worden", zegt concurrent Van der Poel in Het Laatste Nieuws. "Als ik dat voorhad, putte ik daar altijd motivatie uit. Dan trainde ik dubbel in de week om dat gat dicht te krijgen."

Maar er is beterschap. "In Zeven was hij echt goed." Al doen de problemen binnen zijn ploeg daar geen deugd aan. "De strubbelingen zijn niet goed. Ze zijn daar in een negatieve spiraal terechtgekomen. Ik kan er niet over meespreken. Ik heb dat soort problemen nog nooit gehad. Alles went, dat weet ik wel. Met een slechte fiets kun je ook crossen winnen."

Ik laat me niet opjagen

-Mathieu Van der Poel

Intussen loopt bij Van der Poel alles op wieltjes. "Ik laat me niet opjagen. Anderen zouden misschien fouten maken, dat heb ik nooit gehad. En als ze terugkomen, kan ik nog een keer proberen weg te rijden. Ik denk daar niet zoveel over na, ik rijd zo hard als ik kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties