Ploegmaat Jens Keukeleire scoort opvallende hattrick: kampioen op de weg, op de MTB én in het veld

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Ploegmaat Jens Keukeleire scoort opvallende hattrick: kampioen op de weg, op de MTB én in het veld

Coureurs die van alle markten thuis zijn, je komt ze niet al te vaak meer tegen. Luka Mezgec is er echter nog eentje van de oude stempel. De Sloveense sprinter van ORICA-Scott kroonde zich vandaag tot nationaal kampioen veldrijden, een kunstje dat hem ook al lukte op de weg en in het mountainbiken.

De 29-jarige Mezgec is bij zijn Australische WorldTour-ploeg een ploegmakker van onze landgenoot en klassieke specialist Jens Keukeleire. Afgelopen zomer pakte de rappe Sloveen zijn weg- en MTB-titel, maar hij kan het dus ook op een crossfiets. Hij bereidde zich zelfs niet eens voor op de strijd om de nationale veldrittitel.

"Er zijn bij ons nu eenmaal geen specialisten in het veldrijden en dat wist ik maar al te goed. Het was voor mij een unieke kans om een derde kampioenentrui te veroveren. Het was afzien geblazen, maar ik ben blij dat het gelukt is", klinkt het na afloop van zijn triomf. Mezgec kennen we vooral van zijn ritzege in de Giro van 2014, hij kwam toen nog uit voor Team Giant-Shimano.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties