Van Aert: "Alleen ik kan precies verliezen, Aerts, Sweeck en Van der Haar krijgen die vragen niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 30 reacties
Van Aert: "Alleen ik kan precies verliezen, Aerts, Sweeck en Van der Haar krijgen die vragen niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is vooralsnog niet het seizoen van Wout Van Aert. De wereldkampioen holt achter de feiten, nu ja, achter Mathieu Van der Poel aan en kan amper winnen.

Hij krijgt er ook steeds vragen over. "Been there, done that, jom. Vervelend. Maar het is wat het is. De vraag zal blíjven komen. Je mag je vooral niet zot laten maken", geeft Tom Boonen goeie raad in Het Laatste Nieuws.

De 'schuld' ligt volledig bij Mathieu

-Wout Van Aert

"Aerts, Sweeck, Van der Haar of Vanthourenhout krijgen die vraag niet. Die kunnen precies nooit verliezen. Alleen ík verlies", valt Van Aert in. "De 'schuld' ligt volledig bij Mathieu", lacht hij. "Ik blijf achter mijn beste vormpeil aanhollen, maar echt slecht ben ik niet. Van der Poel is gewoon beter dan vorig jaar."

"Niets zegt dat Mathieu over een paar weken niet op zijn adem trapt en jij haasje-over speelt, Wout. Da's het mooie en onvoorspelbare aan cross. Het is geen exacte wetenschap", geeft Boonen moed. "Vorig jaar, in november, kon ik ook plots niet meer winnen. Een hele maand lang werd ik afgedroogd door Mathieu. Tot het, zoals steeds, tóch weer keerde. Ik wanhoop niet", klinkt het bij Van Aert.

De betere Van Aert had er al mogen zijn

-Wout Van Aert

Hij heeft nog altijd het klassieke voorjaar op de weg achter de hand. "Als het vat dáár volledig af zal zijn, kan ik verwijzen naar het cross-seizoen. Maar nu kan ik onmogelijk op de rem gaan staan uit vrees om straks afgepeigerd aan dat voorjaar te beginnen. Zo werkt dat niet."

"Het is wél de bedoeling om gestaag op te bouwen en in topconditie aan de start van de kampioenschappen te geraken. In die zin moet de állerbeste Van Aert nog komen, ja. Maar, eerlijk: de betere versie had er toch al mogen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties