Van Kessel verbaast vriend en vijand met ongelooflijke inhaalrace: "Nooit gedacht toen ik daar lag"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Van Kessel verbaast vriend en vijand met ongelooflijke inhaalrace: "Nooit gedacht toen ik daar lag"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Corné van Kessel heeft zijn eerste zege van het veldritseizoen beet en wat voor eentje. In Hasselt kwam de 26-jarige Nederlander al heel vroeg ten val, waarna hij als allerlaatste aan een onmogelijk verhaal moest beginnen. En toch won hij dus nog. Op Twitter uit Van Kessel zijn grote blijdschap.

En of hij in de wolken was na zijn formidabele inhaalrace: "Ik ben ontzettend tevreden met deze overwinning en dat na zo'n remonte. Ik moest als allerlaatste weer vertrekken. In de slotfase lag er nog één kansje om Toon Aerts voorbij te steken, ik wist dat het op die plek moest gebeuren. In de sprint bleef ik achterom kijken omdat ik weet dat Toon niet iemand is die snel opgeeft." Op Twitter klonk het bij triomfator van Kessel als volgt:

Onze landgenoot Toon Aerts, ploegmakker van de winnaar bij de Telenet Fidea Lions, toonde zich een erg sportieve verliezer: "We trainen en koersen altijd samen, zomer en winter. Het is dan ook heel leuk dat we hier als eerste en tweede kunnen finishen. De laatste balkjes heb ik op volle snelheid genomen, op die manier kon ik Corné nog voorbijsteken. Jammer genoeg haalde hij mij opnieuw in, maar hij was gewoon beter vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties