Vervecken over gloednieuwe hindernis met banden: "Heb nog andere ideeën"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Vervecken over gloednieuwe hindernis met banden: "Heb nog andere ideeën"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opvallend nieuwtje in de DVV-cross van Hamme vorige week zondag. De renners moesten over een nieuwe hindernis, de 'Toyo Tyres Trap'. Een succes, volgens organisator Erwin Vervecken.

"Er waren heel wat positieve reacties", vertelt Vervecken bij Wielerkrant.be. "Het is iets nieuw, het concept is heel simpel. Je mag balken of een trap installeren, maar we kozen voor een combinatie van de twee. Een trap kan gevaarlijk zijn als je uitschuift door de rand van de tree, maar die banden gingen perfect mee."

De enige die even met de trap leek te sukkelen, was Wout Van Aert. In één van de slotrondes bleef hij even met zijn wiel tussen twee banden steken. "Dat is het enige dat we gaan veranderen. Door het bewegen en het publiek is dat tegen het einde van de koers toch losgekomen. Zo zat Wout eventjes vast. Volgende keer zullen we dat aan elkaar vijzen."

"Ik heb na de cross van heel veel renners gehoord dat ze er gelukkig mee waren"

Ook bij Mathieu van der Poel leek het heel vlotjes te gaan. "Bij Wout ook, op één ronde na dan. Ik heb na de cross van heel veel renners gehoord dat ze er gelukkig mee waren. Het is ook na een bocht, dan moet je er schuin over. En als je wegschuift, zal je jezelf niet bezeren."

Krijgen we in de toekomst nog zulke hindernissen te zien? "We hebben al andere ideeën, maar ik ga niet al mijn troeven op tafel gooien", lacht Vervecken. "Ik kan er niet veel over kwijt, want ik moet er een geschikte locatie voor vinden. Ik broed al twee jaar op dat idee. Vorig jaar dacht ik het ergens te doen, maar uiteindelijk was er te veel slijk in die cross."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties