"Ik kon naar elke veldritploeg", maar daarom koos Lars van der Haar toch voor de Telenet Fidea Lions

Redactie
| 3 reacties
"Ik kon naar elke veldritploeg", maar daarom koos Lars van der Haar toch voor de Telenet Fidea Lions
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lars van der Haar ruilde op 1 januari Team Sunweb voor de Telenet Fidea Lions van Sven Nys. En die laatste was een belangrijke voorwaarde voor die transfer.

"Ik kon naar elke veldritploeg", zegt van der Haar bij Cycling.be. "Bij mijn keuze speelden verschillende factoren een rol. Zo wilde ik met Shimano blijven rijden en ook in een professionele ploeg terechtkomen, want na een aantal jaar in een wegploeg was ik de 'ieder voor zich'-attitude beu."

"Met Sven Nys en Paul Van Den Bosch hebben ze zoveel expertise in huis, daar wilde ik van profiteren"

Uiteindelijk werd het dus Telenet Fidea. "Ik had vervolgens een gesprek met Bob Verbeeck en dat stond me echt aan. De ultieme voorwaarde om mijn handtekening bij Telenet Fidea Lions te zetten, was dat ik ook getraind wilde worden door de ploeg. Met Sven Nys en Paul Van Den Bosch hebben ze zoveel expertise in huis, daar wilde ik van profiteren."

De samenwerking lijkt een voltreffer te zijn. "In 2016 trainde ik al een aantal keer samen met Nys, toen stak ik al veel van hem op. Dit jaar wil ik met hem ook nog extra op het springen over balkjes gaan oefenen. Daar kan ik zeker nog in verbeteren", besluit van der Haar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties