Lars van der Haar over zijn trainingen dicht bij huis en Britse wonderboy Tom Pidcock: "Bijzonder jochie"

Redactie
| 3 reacties
Lars van der Haar over zijn trainingen dicht bij huis en Britse wonderboy Tom Pidcock: "Bijzonder jochie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lars van der Haar is bijna 12 maanden aan de slag als veldrijder bij de Telenet Fidea-ploeg van Sven Nys. De Nederlander traint vaak op zijn eentje dicht bij zijn woonplaats en is ook ploegmaat van nieuwe wonderboy Tom Pidcock.

De Britse youngster geldt als het aanstormende talent in de veldritwereld. "We trainden nog niet zo vaak samen", vertelt van der Haar bij Cycling.be. "Maar op de momenten waarop we dat deden, merkte ik wel dat hij 'een bijzonder jochie' is. Misschien is hij soms nog te gretig waardoor hij kleine foutjes maakt. Ach, dat mag op zijn leeftijd."

Trainingsgroep

In tegenstelling tot heel wat Nederlandse collega-veldrijders woont Van der Haar nog steeds in eigen land, meer bepaald in Woudenberg, dicht bij Utrecht. Zijn trainingsgroep van vroeger is dan ook uit elkaar gevallen. "Dylan Van Baarle kom ik soms nog wel tegen, maar de rest is uitgeweken", klinkt het.

"Theo Bos rijdt niet veel meer op de weg, Michael Matthews woont in Monaco en mijn beste vriend Wilco Kelderman verhuisde naar België. Ik vind in Nederland ook moeilijker iemand die op de brommer gangmaker voor me wil spelen. Onlangs deed Thorwald Veneberg het. Dat was best prettig. Hopelijk wil hij het vaker doen", richt van der Haar zich tot de Nederlandse bondscoach op de weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties