Niels Albert breekt een lans voor wereldkampioene Sanne Cant

Redactie
| 14 reacties
Niels Albert breekt een lans voor wereldkampioene Sanne Cant

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de vrouwen is Jolien D'hoore één van de topfavorieten voor de Kristallen Fiets, die woensdagavond in Knokke wordt uitgereikt. Toch schuift Niels Albert (Crelan-Charles) een andere naam naar voor.

"Ik hoop van harte dat Sanne Cant de Kristallen Fiets voor vrouwen wint", vertelt Albert in zijn column in HLN. "Ik heb veel respect voor Jolien D'hoore, haar grote concurrente. Maar Sanne is regerend Belgisch, Europees en wereldkampioene. En ze voert ondertussen al een poos de UCI-ranking aan."

'Verdiende laureate'

Redenen genoeg voor Albert om de veldritkampioene in de bloemetjes te zetten. "Ze zou een verdiende laureate zijn én het kan onze veldritsport alleen maar ten goede komen. En in tegenstelling tot Van Aert is zij ook dít seizoen uitstekend op dreef. Moet lukken, toch?"

Albert heeft ook nog een voorkeur voor de ploegleider of manager van het jaar. "Hilaire Van Der Schueren. Hoe hij zijn jongens - letterlijk - vooruitstuwde in de Tour, dat heeft me gecharmeerd. Zou de trofee geen mooie bekroning zijn voor zijn lange carrière", vraag Albert zich af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties