Veldrijden

Opgelet, Mathieu van der Poel en co: nieuwe aankomstzone voor Wereldbekercross in Namen

Opgelet, Mathieu van der Poel en co: nieuwe aankomstzone voor Wereldbekercross in Namen

De volgende en zesde manche van de Wereldbeker vindt op zondag 17 december plaats in Namen. Het parcours is bijna hetzelfde als dat van vorig jaar, alleen de aankomststrook werd aangepast.

Momenteel zijn er bouwwerken aan de gang aan de Esplanade. "De aankomstzone zal daarom naar de overkant van de Esplanade verhuizen", aldus Erwin Vervecken van organisator Golazo. "Ook de rijrichting aan de finish verandert, want waar vorig jaar nog de laatste bocht lag, ligt nu een gigantische bouwput."

Vertrouwde ingrediënten blijven behouden

Op de rest van het parcours zijn er weinig veranderingen. "Voor de rest blijft alles bij het oude. Aan het offroadgedeelte verandert helemaal niets. Alle vertrouwde ingrediënten van de Soudal Classics Namen blijven behouden. Na de start volgt een zware klim richting de Château de Namur, om dan via een technische passage naar beneden het veld in te duiken", vervolgt Vervecken.

"Tussen de twee passages in de materiaalpost moeten de renners een schuine strook overwinnen. Wie goed is, kan daar misschien een beslissende kloof slaan", zegt de ex-wereldkampioen nog. Vorig jaar ging Mathieu van der Poel (foto) met de overwinning aan de haal in Namen.
 

Reacties 6 reacties

Gerelateerd nieuws