Veldrijden

Neoprof Quinten Hermans: "Als je mij dit vorig seizoen had gezegd, dan had ik je niet geloofd"

Neoprof Quinten Hermans: "Als je mij dit vorig seizoen had gezegd, dan had ik je niet geloofd"

Quinten Hermans (Telenet Fidea) is aan zijn eerste seizoen bij de profs bezig, maar de overstap van beloften naar elite leek voor de 22-jarige crosser geen probleem. Hermans rijdt erg regelmatig en staat bijna elke cross in de top 10.

En dat zijn toch wel verrassende prestaties van de jonge Hermans. "Ik ben voorlopig heel content", vertelt Quinten Hermans in gesprek met Wielerkrant.be. "Als je mij dit vorig seizoen had gezegd, dan had ik je niet geloofd. In de Wereldbeker reed ik altijd top 10 en daar zijn toch alle toppers aanwezig. Ik hoop dat ik zo kan verder doen en dat ik hopelijk in het tweede deel van het seizoen nog eens op het podium kan staan."

Hoe komt het toch dat die overstap zo gemakkelijk verteerd werd? "Zelf de koers maken, dat ligt me iets minder. Bij de profs kan je makkelijker aan één tempo crossen en daar ben ik best goed in. Er wordt bij de profs van bij de eerste ronde volle bak gereden. Je kan meteen je eigen tempo zoeken. Ik denk dat het daarom iets makkelijker is", legt Hermans uit.

"Het was vooral eten, trainen en slapen"

Momenteel is Hermans met de Telenet Fidea Lions op stage in Mallorca. Donderdag keert hij terug huiswaarts. "Voor mij is het de tweede week, ik ben ook nog naar Hasselt gegaan. We deden er vooral aan duurtraining en fietsten er bergop, want dat is thuis moeilijker. En we kunnen hier lang trainen. In België is dat moeilijk door de opeenvolging van wedstrijden. Maar het was vooral eten, trainen en slapen."

Veel crossers zochten de zon op om zich voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen. Een noodzaak? "Ik denk het wel. Sommigen zeggen van niet, maar je moet toch in vorm blijven en het goede weer opzoeken. Dan is het wel noodzakelijk om naar Spanje te komen. De kerstperiode is een van de belangrijkste periodes van het jaar, want dan volgen de crossen elkaar in sneltempo op. Dus dan is de conditie erg belangrijk."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.