Jurgen Mettepenningen zoekt en vindt hoofdoorzaak voor mindere prestaties van zijn ploeg

Redactie
| 9 reacties
Jurgen Mettepenningen zoekt en vindt hoofdoorzaak voor mindere prestaties van zijn ploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De crossers van Marlux-Napoleon Games stonden dit seizoen slechts drie keer op het podium van een televisiecross. Te weinig, dat beseft ook teammanager Jurgen Mettepenningen, die de oorzaak van die mindere prestaties in de zomer zoekt.

Nochtans heeft de ploeg met onder meer Kevin Pauwels en ex-beloftenwereldkampioen enkele mooie namen. "De vraag is hoe dat komt. Mochten het nu één of twee renners zijn die minder presteerden, dan konden we indivi­dueel naar oorzaken beginnen te zoeken", aldus Mettepenningen in Het Nieuwsblad. "Maar de eerste maanden stonden we er niet als blok."

Zomer

"Dan moet je dieper gaan graven en gaan kijken naar wat er vóór september is gebeurd. Eén van de conclusies: in de zomer was er te weinig discipline, de jongens zijn veel te veel met rust gelaten. Onder meer daarom heb ik als manager ingegrepen en hebben we geswitcht in de ploegleiding, van Danny De Bie naar Gianni Meersman. Die laatste legt er wel de pees op, vraagt wel die discipline en is professioneler gaan werken. Alleen: hij heeft tijd nodig."

Al heeft Mettepenningen zich ook al eens kwaad gemaakt. "Na Zonhoven heb ik alle renners bij mekaar geroepen. Dan heb ik ze duidelijk gemaakt dat het echt niet goed was. Uiteindelijk moet ik ook verantwoording afleggen aan mijn sponsors. Maar nogmaals: paniek helpt ook niet. Ik mag roepen wat ik wil, zij moeten het op zondag doen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties