"Wat Mathieu van der Poel van de wereldtitel in Valkenburg kan houden? Twee factoren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
"Wat Mathieu van der Poel van de wereldtitel in Valkenburg kan houden? Twee factoren"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel domineert het veldritseizoen als nooit tevoren. We kunnen meteen ook al zeggen dat alleen hij en niemand anders topfavoriet is voor het WK van januari in Valkenburg.

Erwin Vervecken weet dat er slechts twee factoren zijn die Mathieu van der Poel kunnen remmen met het oog op het WK. "Enerzijds een neergaande vormcurve tegen het WK en anderzijds pech, wat je natuurlijk niemand toewenst", aldus Vervecken in gesprek met Wielerkrant.be.

De laatste drie seizoenen werd het WK mee bepaald door pech. "In Tabor schoof Wout weg", somt Vervecken op. "In Zolder zijn ze in elkaar gehaakt, waardoor het WK in een stroomversnelling kwam. Vorig jaar was het Mathieu die pech had. We hebben drie jaar op rij een wereldkampioenschap zonder rechtstreeks duel gehad. Hopelijk hebben Wout en Mathieu in Valkenburg geen pech en zijn ze allebei op niveau."

Spanning

Spannend was het tot dusver zelden dit seizoen. "Alle respect natuurlijk voor de suprematie van Mathieu, maar het zijn niet bepaald spannende wedstrijden geweest als hij zijn dagje had. Ik denk niet dat hij af en toe klopbaar was. Alleen in Zeven misschien. En anders verloor hij door een tactisch spelletje of pech", besluit de ex-wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties