Wat scheelt er toch met Meeusen? "Op het gênante af"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Wat scheelt er toch met Meeusen? "Op het gênante af"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Meeusen kende een seizoensstart om snel de vergeten. Hij eindigde meer tussen de tiende en de twintigste plaats (of lager) dan in de top-tien en beseft dat het beter moet.

Toch zijn er lichtpunten, zijn vijfde en derde plek van vorig weekend zijn een opsteker. "Er zit verbetering in, ja. Maar het is nog niet wat het zou moéten zijn. Mijn eerste seizoenshelft was echt slecht. Dat besef ik zelf", aldus Meeusen in Het Laatste Nieuws.

"Afgelopen zomer heb ik er harder dan ooit voor geleefd, maalde ik nóg meer kilometers. In de stellige overtuiging dat ik er een hele winter zou staan en mijn nieuwe ploeg mee in de kijker zou kunnen zetten. Als dat dan niet lukt, is dat jammer."

Een uur lang knokken voor een 23ste plaats, dat is het niet

-Tom Meeusen

Je zou het gênant kunnen noemen. "Zeker. Dit team investeert in mij. Betaalt me volgens mijn marktwaarde en verlangt daar uiteraard iets voor terug. Voor niets gaat de zon op. Het is leuk werken in mijn nieuwe omgeving, de sfeer is echt top. En het klikt ook enorm goed met Mathieu van der Poel. Dat zorgde ervoor dat ik mijn crossplezier terugvond."

"Maar op een bepaald moment moeten er wel opnieuw resultaten volgen. Als je, zoals in Ruddervoorde, een uur lang moet knokken voor een 23ste plaats, dan denk je 'neen, dit is het niet'. Christoph en Philip Roodhooft zijn daar gelukkig heel 'schappelijk' in."

"Ze blijven rustig. Omdat de kopman alles en iedereen aan flarden rijdt, natuurlijk. En op die manier de aandacht naar zich toe zuigt en mij wat uit de wind zet. Ik voel geen extra stress en druk vanuit de ploeg. Maar ik leg ze mezelf wel op. Veldrijden is en blijft een individuele sport. Ik wil zélf scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties