Mathieu van der Poel laat zich uit over afwezigheid van grote concurrent Wout Van Aert in Essen en Overijse

Redactie
| 8 reacties
Mathieu van der Poel laat zich uit over afwezigheid van grote concurrent Wout Van Aert in Essen en Overijse
Foto: © photonews

Door de stage in het Spaanse Benicassim was Mathieu van der Poel er vorig weekend niet bij in Hasselt en Mol. In Essen liet de Nederlander zien dat hij de stage goed verteerd had door meteen naar de zege te rijden. Zijn grote concurrent Wout Van Aert past dan weer voor dit weekend.

"Natuurlijk had ik graag ook de wedstrijden in Hasselt en Mol gereden", aldus van der Poel na de wedstrijd bij HNB. "Maar je kan nu eenmaal niet alles rijden en dit was de beste periode in het seizoen om een stage in te lassen."

"Je voelt toch de vermoeidheid van die eerste seizoenshelft"

Er werd ook voldoende rust ingelast. "De eerste week stond deels ook in het teken van rust, want je voelt toch de vermoeidheid van die eerste seizoenshelft. De tweede week werd er al wat harder getraind. Die stage heeft me zeker deugd gedaan en ik heb heel wat duurtrainingen achter de rug met het oog op de eindejaarsperiode."

Zijn grote concurrent Wout Van Aert is er dit weekend niet bij. Hij traint liever nog wat langer in Spanje. "Tja, dat is zijn keuze. Ik win natuurlijk liever met hem aan de start, maar hij is er hier niet bij en zondag in Overijse ook niet", vervolgt de Europese kampioen. "Of hij dan niet frisser zal zijn in die eindejaarsperiode? Dat zullen we zien, ik rijd ook niet elke cross in die drukke periode."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties