Zdenek Stybar over Mathieu van der Poel: "Wilde Sven Nys al enkele keren een bericht sturen om te vragen of wij ook zo snel reden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 35 reacties
Zdenek Stybar over Mathieu van der Poel: "Wilde Sven Nys al enkele keren een bericht sturen om te vragen of wij ook zo snel reden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel wint tegenwoordig zo ongeveer elke cross waar hij aan de start komt. Ex-wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar is onder de indruk als hij de Europese kampioen in het veld bezig ziet.

"Hij is echt indrukwekkend", bevestigt Stybar in gesprek met Wielerkrant.be. "Hij speelt er mee, hij rijdt weg waar hij wil. Ik zie dat hij ook die eerste ronden heel erg snel rijdt. Bijna niemand kan hem volgen. Hij is een enorm talent."

Ook in Stybars thuisland Tsjechië maakte van der Poel indruk. "Ik heb het EK in Tabor gezien en ik was verbaasd dat hij ook nog in de laatste ronde over de balkjes ging. Dat is toch wel enorm veel risico. Maar hij heeft ook enorm veel zelfvertrouwen."

"Hij heeft alles wat er nodig is om iedereen te kloppen"

Had de beste Stybar van enkele jaren geleden de Nederlander aangekund? "Ik heb er geen idee van, ik vraag het mij ook soms af", lacht Stybar. "Ik wilde al een paar keer een bericht sturen naar Sven (Nys, red.) om te vragen of wij ook zo snel reden. Het is best indrukwekkend, maar het lijkt wel sneller te gaan dan in onze tijd."

"Hij is technisch sowieso al de beste. Ook qua explosiviteit en in de sprint zie ik weinig crossers hem kloppen. Hij heeft alles wat er nodig is om iedereen te kloppen. Enkel in een echte loopcross zal hij misschien een beetje in het nadeel zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties