Dé verrassing van het afgelopen cyclocrossweekend: "Ik heb twee rotjaren achter de rug"

Redactie
| 5 reacties
Dé verrassing van het afgelopen cyclocrossweekend: "Ik heb twee rotjaren achter de rug"
Foto: © photonews

De Française maakte dit weekend haar comeback in het veld in de crossen van Essen en Overijse. In Essen greep ze nipt naast het podium, maar dat compenseerde de ex-wereldkampioene door de Druivencross te winnen.

In Overijse viel er weinig of niets te beginnen tegen Ferrand-Prévot, die twee jaar niet in een veldrit te zien was. "Tja, ik heb twee rotjaren achter de rug, met veel blessures en ziektes", vertelt de Française in Het Nieuwsblad. "Ik ben heel tevreden dat ik dit niveau weer haal."

Ferrand-Prévot is van alle markten thuis. In 2014 pakte ze de regenboogtrui op de weg, een jaar later won ze het WK veldrijden én mountainbike. Krijgen we haar ook te zien op het WK in Valkenburg? "Ik weet nog niet of ik start", klonk het. Haar deelname hangt wellicht af van haar prestatie op het Franse kampioenschap.

"Het is super voor het vrouwenveldrijden dat ze terug is"

Sanne Cant, die zondag tweede werd, is blij dat ze er een extra concurrente bij heeft. "Het is super voor het vrouwenveldrijden dat ze terug is. Ik kijk trouwens ook uit naar de terugkeer van Marianne Vos zaterdag in Antwerpen", aldus de wereldkampioene.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties