In het spoor van Mathieu en Wout? "Ik schat dat ik daar nog zeker twee of drie jaar van af ben"

Redactie
| 3 reacties
In het spoor van Mathieu en Wout? "Ik schat dat ik daar nog zeker twee of drie jaar van af ben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen cross bij de beloften voor Eli Iserbyt, maar wel een wedstrijd bij de profs in Overijse. En met succes, want de crosser van Marlux-Napoleon Games nestelde zich op een knappe vijfde plaats.

Aan het niveau van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zit Iserbyt natuurlijk nog niet. "Ik schat dat ik daar nog zeker twee of drie jaar van af ben", bekent Iserbyt bij Sporza. "Het gaat allemaal niet zo snel zoals bij hen. Ik denk dat ik rustig moet verder groeien, stap per stap. Als je een stap overslaat, kan het zijn dat je meteen twee stappen terug moet."

Binnen twee jaar

"Zeker na Mathieu en Wout wordt er verwacht dat het vanzelf gaat, maar dat is niet evident. Het is aan mij om te tonen wat ik nu al kan. Ik heb nog een jaar bij de beloften en binnen twee jaar zal het echt moeten komen."

In Tabor werd Iserbyt Europees kampioen. "Een trui is altijd heel mooi. Een Europese trui had ik nog niet kunnen winnen bij de beloften. Het is wel een teken dat ik opnieuw een stap vooruit heb gezet", besluit de West-Vlaming.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties