Toptalent Laura Verdonschot kent eindelijk de oorzaak voor mindere prestaties van dit seizoen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Toptalent Laura Verdonschot kent eindelijk de oorzaak voor mindere prestaties van dit seizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laura Verdonschot is aan een moeilijk seizoen bezig. De nummer twee van het BK in Oostende heeft wel eindelijk de reden gevonden waarom het al enkele weken en maanden minder draait. De jonge Limburgse zit met een darmschimmel.

Er werden de laatste weken heel wat onderzoeken uitgevoerd, maar de oorzaak voor de mindere prestaties van Verdonschot werden nooit gevonden. Maar eindelijk weet ze meer. De renster van Marlux-Napoleon Games kampt met een darmschimmel. "Vandaag startte ik de kuur. Op twee, drie weken tijd kan het probleem opgelost worden", zegt Verdonschot bij haar team.

Blijven trainen

"Ik mag in die periode wel verder trainen, maar rustiger dan ik zou moeten. Ik voelde dat ik mijn lichaam de voorbije maanden aan het uitputten was. Ik kon de trainingen die ik vorig jaar deed, niet meer aan. Van deze zomer al eigenlijk. Ik ben blij dat ik nu eindelijk weet waarom", aldus het toptalent.

Het oogt nog onzeker of Verdonschot dit weekend in Antwerpen en Namen aan de start staat. Er is alleszins geen druk van de ploegleiding. "Integendeel, manager Jurgen Mettepenningen is me steeds blijven steunen in deze moeilijke momenten. Daar ben ik hem erg dankbaar voor", besluit Verdonschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties