Tweede in Parijs-Roubaix, maar Zdenek Stybar is kritisch voor zichzelf na seizoen 2017

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tweede in Parijs-Roubaix, maar Zdenek Stybar is kritisch voor zichzelf na seizoen 2017
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar heeft met Quick-Step Floors op collectief gebied een succesvol jaar achter de rug. Bijna won de Tsjech zijn grote vis in Parijs-Roubaix, maar het was Greg Van Avermaet die er in extremis nog over ging op de piste van Roubaix.

Wanneer we Zdenek Stybar opbellen, is de Tsjech die in Mallorca vertoeft druk in de weer met zijn zoontje Lewis van 2,5 jaar oud. Er volgen excuses van de immer sympathieke en goedlachse Tsjech. "Ik praat tegen hem in het Tsjechisch, mijn vrouw Ine in het Nederlands", zegt Stybar bij Wielerkrant.be. "Lewis gaat naar een Spaanse school, dus qua talen spreekt hij momenteel alles door elkaar", lacht hij.

De voorbereidingen op het seizoen 2018 zijn volop aan de gang. "Tot nu toe verloopt alles redelijk goed. Alle trainingen gingen zoals ik wou. Ik ben al twee maanden op Mallorca en binnenkort volgt het trainingskamp."

Bijna winst in de Hel

Stybar had in 2017 bijna die grote overwinning beet, want in Roubaix leek hij enkele decameters lang op weg naar de overwinning. "Mijn jaar kon zeker beter", is de Tsjech kritisch voor zichzelf. "In Roubaix was het nét niet. Ik heb mijn doelen niet bereikt. Ik ben dan wel Tsjechisch kampioen geworden, maar de grote vis heb ik opnieuw gemist. Heel spijtig, want de conditie was vaak redelijk goed."

"Het was niet de bedoeling dat ik voor de zege zou sprinten"

Alle ogen waren in Roubaix gericht op Boonen, die er zijn laatste koers reed. "Aan de andere kant was het natuurlijk niet de bedoeling dat ik voor de zege zou sprinten. Na 60 kilometer was ik al voor Tom aan het werken en die procentjes miste ik misschien wel in de finale."

"Ik was in de situatie waar we Tom wilden krijgen. Jammer, want Tom wilde graag winnen. Tijdens de koers zei hij me dat ik mijn eigen kans mocht gaan, maar ik had dus al wat energie verspild. Maar dat is koers. Soms weet je nu eenmaal niet wat je kan of moet verwachten", besluit Stybar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties