In 2018 nieuwe wielerformatie rond ex-wereldkampioene in het veld: "Patrick Lefevere was mijn rechterhand in dit project"

Redactie
| 0 reacties
In 2018 nieuwe wielerformatie rond ex-wereldkampioene in het veld: "Patrick Lefevere was mijn rechterhand in dit project"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Christel Herremans, de vrouw van Quick-Step Floors-ploegleider Rik Van Slycke, komt in 2018 met een nieuwe wielerploeg op de proppen. De kersverse ploeg heet Experza-Footlogix, telt 13 renners en heeft met Thalita de Jong een grote naam gestrikt.

Herremans is vooral bekend door haar werk bij de vrouwen van Topsport Vlaanderen. "Afgelopen zomer had ik een goed gesprek met Patrick Lefevere en hij was in dit project zo'n beetje mijn rechterhand", klinkt het bij Sporza. "Ik voelde me niet meer helemaal goed bij Sport Vlaanderen, omdat je dan alleen met Belgische meisjes kan werken. Ik wilde met een team meespelen op het hoogste niveau en moest dus een stap vooruitzetten."

Tijd nodig

Experza wordt voor drie jaar hoofdsponsor. "Het geeft ons de kans om het team uit te bouwen. Een nieuwe ploeg oprichten is niet makkelijk en vraagt tijd. Ik wil in 2018 vooral veel in beeld rijden, aanvallend koersen, ons tonen. Want in je eerste jaar, en met zo'n jong team, kan je niet meteen die topresultaten verwachten", vervolgt ze.

Het speerpunt van de ploeg wordt Thalita de Jong, ex-wereldkampioene in het veld. "We hebben rensters die goed voor de dag zullen komen in de klassiekers, maar we gaan die wedstrijden niet winnen. Met Thalita hopen we in januari al in het veld te duiken. Lukt dat niet, dan verleggen we de focus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties