Krijgen we ex-wereldkampioen Zdenek Stybar dit seizoen in een cross te zien?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Krijgen we ex-wereldkampioen Zdenek Stybar dit seizoen in een cross te zien?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar focust zich al enkele jaren volledig op de weg, maar ook het veldrijden blijft voorgoed in het hart van de Tsjech zitten. Krijgen we hem net als vorig seizoen in één of meerdere crossen te zien? Het antwoord is 'nee'.

Stybar probeert het veldrijden nog steeds zo veel mogelijk te volgen. "We zitten al twee maanden in Mallorca en het is heel moeilijk om hier de cross te zien", laat hij weten bij Wielerkrant.be. "Ik moet altijd op livestreams kijken, die bovendien niet altijd werken. En soms ook via het Youtube-kanaal van de UCI. Erg spijtig dat je het niet eenvoudiger in het buitenland kan zien."

Over crossen gesproken, krijgen we de renner van Quick-Step Floors dit seizoen opnieuw op een crossfiets te zien? "Nee, ik denk het niet", lacht Stybar. "Vorig jaar heb ik het gedaan, dat was heel mooi, maar het brengt heel wat stress met zich mee."

'Niet de moeite'

"Voor slechts twee of drie crossen is dat echt niet de moeite. Te veel crossen zou ook niet goed zijn, want dan zou ik te veel verliezen met het oog op het voorjaar. Geen crossen dit seizoen voor mij, maar ik wil wel ooit nog eens graag het Tsjechisch kampioenschap winnen. Dat blijft in mijn achterhoofd zitten."

Al blijft het een jammere zaak voor zijn supporters. Vorig jaar waren er heel wat fans voor Stybar naar Loenhout afgezakt. "De fans zullen het misschien wel spijtig vinden - net als ik - want ik doe het wel heel graag. Er zijn plus- en minpunten aan verbonden, maar dit jaar ga ik het dus niet doen", besluit Stybar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties